Broccoli-kaas crêpes

    Broccoli-kaas crêpes

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een perfect recept voor een speciale lunch of een lichte maaltijd voor 2 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Crêpes
    • 2 eieren
    • 60 ml water
    • 6 eetlepels witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • Vulling
    • 2 eetepels ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 250 ml melk
    • 100 gr geraspte Cheddar, apart te verwerken
    • 1 1/2 theelepel Franse mosterd
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 1/4 theelepel peper
    • 1/8 theelepel zout
    • 300 gr broccoliroosjes uit de diepvries, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor de crêpemix in een blender eieren, water, bloem en zout tot een glad geheel mengen. 15 minuten laten rusten.
    2. Intussen in een kleine sauspan met boter ui sauteren tot deze gaar is. Bloem erdoor mengen. Vervolgens in kleine beetjes de melk erdoor roeren. Op een middelhoog vuur onder constant roeren aan de kook brengen en al roerend gedurende 2 minuten licht laten indikken. Het vuur laag zetten en mosterd, worcestersaus, peper, zout en de helft van de kaas erdoor roeren tot de kaas gesmolten is. Broccoli erdoor roeren, afdekken en warm houden.
    3. Een licht ingevette koekenpan van 20 cm met antiaanbaklaag verhitten. 2 eetlepels beslag in het midden van de pan scheppen. De pan van het vuur in een cirkelbeweging draaien om de bodem gelijkmatig te bedekken. Bakken tot de bovenkant droog is, omdraaien en nogmaals 15-20 seconden bakken. Op een rooster leggen en voor volgende crêpes naar behoefte de pan invetten.
    4. Ong. 8 eetlepels van de vulling in het midden van elke crêpe scheppen en deze oprollen. Met de rand naar onderen in een niet-ingevette ovenschaal leggen. Resterende kaas erover strooien en in een open schaal bij 180°C/gasstand 4 gedurende 5-7 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren