Honingcheesecake van Sifnos

    Honingcheesecake van Sifnos

    10keer bewaard
    1uur20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze Griekse cheesecake wordt bereid op basis van honing en ongezouten mizithra of ricotta. De cheesecake wordt meestal gemaakt voor het paasfeest op de Cycladische eilanden, met name Sifnos en Ios.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr witte bloem
    • 2 el basterdsuiker
    • 125 gr boter, in kleine klontjes
    • 4 eetlepels koud water
    • 4 eieren
    • 4 el basterdsuiker
    • 1 el bloem
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder, apart te verwerken
    • 4 eetlepels tijmhoning
    • 450 gr mizithra of ricotta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. 225 gr bloem en 2 eetlepels suiker in een grote kom vermengen. De boter inwrijven tot een kruimeldeeg ontstaat. Water eetlepel voor eetlepel erdoor roeren tot het deeg pakt en niet meer droog is. Tot een bal vormen, in plastic wikkelen en 30 minuten in de koelkast leggen.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    3. Het deeg op een bebloemd oppervlak uitrollen en een taartvorm van 25 cm ermee beleggen. Overhangende randjes wegsnijden. Met een vork gaatjes in de deegbodem prikken en apart zetten.
    4. In een grote kom de eieren tot zachte pieken kloppen. Geleidelijk 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel bloem en 1/2 tl kaneel toevoegen en tot stijve pieken kloppen. Honing erdoor kloppen, vervolgens kaas erdoorheen en goed vermengen. De vulling over de taartbodem verdelen en de bovenkant met een vochtig mes gladstrijken.
    5. In het midden van de oven schuiven en in 50-60 minuten goudbruin bakken. Als de cheesecake gaar is uit de oven halen en resterende kaneel erover strooien.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren