Honingijs met noten

  (9)
  40 minuten

  Eenvoudig thuis te bereiden en eenvoudig aan te passen aan jouw eigen smaak. Laat altijd een bakje in de vriezer staan voor het geval je onverwachte gasten krijgt. Als je wilt, kun je gecondenseerde melk (gezoet) vervangen door honing voor een minder zoete variant.


  10 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 10 

  • 50 gr hazelnoten
  • 125 gr pure chocolade, gehakt
  • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 125 gr honing
  • 350 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40-45%)
  • 1 tl vanille-extract

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasoven stand 3).
  2. Verdeel de noten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven todat ze lichtbruin zijn. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden! Wrijf de velletjes van de noten met behulp van een theedoek en hak ze daarna in stukjes.
  3. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en verdeel hierop de gehakte noten. Smelt de chocola au-bain-marie en giet de chocola voorzichtig en gelijkmatig over de nootjes. Laat het in de vriezer opstijven. Als de chocola weer hard geworden is, breek het dan in hapklare stukjes.
  4. Bekleed een vierkant bakblik (20x20 cm) met huishoudfolie.
  5. Klop de eierdooiers op in een kommetje totdat ze lichtgeel zijn. Roer de honing erdoor heen. Klop de eiwitten in een apart kommetje op totdat ze stevig zijn. Klop in een derde kommetje de room en vanille-extract op totdat het stijf is. Schep de room door het eiwit heen en en schep vervolgens de eierdooiers er doorheen. Schep de met chocola bedekte nootjes er doorheen en giet dit in het bakblik.
  6. Laat het minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de vriezer opstijven. Voor het serveren keer je het bakblik om op een bord, verwijder je de folie en snij je het in stukjes.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (9)