Inloggen Aanmelden

Hyderabadi kip biryani

Dit recept leerde ik van mijn schoonmoeder. Een authentieke biryani naar Hyderabadisch recept, hét handelsmerk van zelfgekookte gerechten in Zuid-India. Voor een meer traditionele versie vervangt u de curd (zelfmaakte Indiase yoghurt) door gewone yoghurt. Als u geen gember-knoflookpast kunt vinden, vermeng dan gelijke porties geperste knoflook en gember.

REBECCAKALAKOTA

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 575 gr basmatirijst of witte rijst
  • 4 eetlepels ghee (geklaarde Indiase boter)
  • 20 hele kruidnagels
  • 9 hele kardemompeulen
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 5 kleine groene chilipepers
  • 2 eetlepels gember-knoflookpasta
  • 1 hele kip, in stukken gesneden
  • 350 gr yoghurt
  • 1 tl zout
  • 6 verse curryblaadjes (eventueel)
  • 1 liter water
  • 3 takjes koriander

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. De rijst onder water zetten en 30 minuten laten weken. Afgieten.
  2. Intussen in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de ghee verhitten, kruidnagel, kardemom en laurierblad erdoor roeren, vervolgens ui toevoegen en in 6-7 minuten zacht bakken. Chilipepers en gemberpasta erdoor roeren. Yoghurt, zout en curryblaadjes erdoor roeren en als laatste de kip toevoegen. Onder af en toe roeren 20-25 minuten koken tot er ong. 250 ml vocht overblijft. De kip tijdens het koken af en toe keren.
  3. Rijst, water en koriander toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 20 minuten laten sudderen. Na ong. 12 minuten controleren of de rijst niet droogkookt, eventueel 100 ml water toevoegen en verder koken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties