Ierse aardappelcake

    Ierse aardappelcake

    13keer bewaard
    1uur50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit ouderwetse recept voor aardappelcake is van mijn oma. Het enige verschil is dat ik er walnoten aan toegevoegd heb.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr boter
    • 400 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 175 ml melk
    • 250 gr bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 1/8 tl zout
    • 2 tl gemalen kaneel
    • 2 tl gemalen kruidnagel
    • 2 tl gemalen nootmuskaat
    • 425 gr gestampte gekookte aardappelen
    • 125 gr gehakte walnoten
    • 150 gr sultanas of rozijntjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasovenstand 3). Veg een springvorm (met een diameter van 25.5 cm) in en bestuif licht met bloem. Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat en roer goed door elkaar. Zeg weg.
    2. Roeg in een grote kom de boter en suiker door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren er een voor een doorheen. Voeg om en om de aardappels en melk aan het mengsel toe en roer tenslotte de noten en rozijnen erdoor.
    3. Giet het mengsel in de vorm en bak 90-120 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een satéstokje insteekt en deze er droog en schoon weer uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren