Ierse koffielikeur

    Ierse koffielikeur

    1keer bewaard
    1uur


    73 personen hebben dit gemaakt

    Deze likeur is lekkerder dan de koffielikeur die ze in de winkels verkopen en erg populair bij mijn familie en vrienden. Je kunt hem enkele weken in de koelkast bewaren. Serveer het met wat klontjes ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 51 

    • 1 fles (0,75 liter) Ierse whisky
    • 250 gr melkchocolade
    • 2 blikjes (397 gr) gecondenseerde melk (gezoet)
    • 700 ml gecondenseerde melk (ongezoet)
    • 375 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1/4 el oploskoffie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Giet een beetje whisky in een grote kom. Smelt de chocola au-bain-marie en blijf voortdurend roeren totdat het een gladde massa is. Roer de gesmolten chocola door de whisky in de kom. Roer beetje bij beetje de gecondenseerde melk (gezoet en ongezoet) erdoorheen en roer tenslotte de room, oploskoffie en de resterende whisky erdoor.
    2. Giet het mengsel in 3 flessen, dicht ze goed af en bewaar ze in de koelkast. De koffielikeur is het lekkerste als je hem minimaal 1 maand in de koelkast hebt laten liggen voordat je hem serveert. Goed schudden voor gebruik, een paar ijsklontjes in een glas doen en hier wat likeur overheen schenken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren