Broccoli-stilton soep

    Broccoli-stilton soep

    25keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep met de stevige, zoute smaak van Stilton kaas. Serveren met een verse baguette.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, in stukjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 stronken broccoli, fijngesneden
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 liter kippenbouillon
    • 100 gr Stilton kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de ui in olijfolie doorzichtig bakken. Broccoli en aardappel toevoegen en bakken tot de groenten vocht verliezen. Kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en in ong. 20 minuten de groenten gaar laten sudderen. Van het vuur halen en even laten afkoelen. Kaas toevoegen en roeren tot deze gesmolten is.
    2. De soep in een blender of keukenmachine of met een staafmixer pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    PepijnVanderLaan
    0

    prima. bak een gesnipperde stengel bleekselderij mee met de ui voor extra diepte. - 10 feb 2013

    guus
    van
    0

    Ik ben normaal niet zo'n stilton fan, maar had toevallig stilton en broccoli in huis en vond deze soep heerlijk! Lekker vullend en hartig en met een stokbroodje erbij. - 22 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren