Ierse koolsoep met bacon

    Ierse koolsoep met bacon

    4keer bewaard
    45min


    182 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, eenvoudige, grove soep. De donkergroene kleur van kool met het rood van de tomaat geeft de soep een prachtige kleur.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr spek van goede kwaliteit, in blokjes
    • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • 250 ml kippenbouillon, of naar behoefte
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 150 gr donkergroene Savoiekool, in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De bacon in een grote, diep stoofpan of sauspan op een hoog vuur gelijkmatig bruin bakken.
    2. Aardappels en tomaat erdoor roeren en voldoende kippenbouillon om alles onder het vocht te zetten. Op smaak brengen met zout en peper, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de aardappels in ong. 20 minuten gaar sudderen.
    3. Kool erdoor roeren en de soep nogmaals een paar minuten laten sudderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren