Ierse sodafarls

    Ierse sodafarls

    4keer bewaard
    20min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Deeg voor sodabrood wordt tot een cirkel uitgerold en in 4 kwarten (farl) gesneden. Vervolgens worden ze in een grill- of koekenpan gebakken. Traditioneel was dit de snelste manier om sodabrood te maken voor onverwachte gasten die voor de gezelligheid langskwamen. Het brood is het lekkerst als het vers gegeten wordt met boter en jam, maar ook heerlijk als het als onderdeel van een Iers ontbijt wordt gebakken.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr bloem
    • 1 tl baksoda
    • 250 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een zware grillpan matig heet voorverwarmen.
    2. In een kom bloem en zout vermengen en baksoda erbij zeven. Een kuiltje in het midden maken en daar de karnemelk in schenken.
    3. Snel tot een deeg mixen en op een royaal bebloemd oppervlak licht kneden. Een platte cirkel vormen (ong 1 cm dik) en deze met een bebloemd mes in 4 parten snijden.
    4. Een beetje bloem over de bodem van de hete pan strooien en daarin de farls in 6-8 minuten per kant goudbruin bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren