Ierse stoofschotel met pastinaak

    Ierse stoofschotel met pastinaak

    2keer bewaard
    2uur


    123 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele stoofschotel krijgt van flinke stukken pastinaak een lekkere zoete smaak, en verse rozemarijn biedt een onvergetelijke smaak en geur. Als u minder mals vlees gebruikt, laat het dan even langer sudderen alvorens u de aardappelen toevoegt. Heerlijk op een koude, winderige dag met een glas donker bier.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el olijfolie
    • 900 gr lamsstoofvlees
    • 1/2 tl zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 wortels, geschild en in grote stukken
    • 1 pastinaak, geschild en in grote stukken (eventueel)
    • 1 liter water, of naar behoefte
    • 3 grote aardappels, geschild en in vieren
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden (eventueel)
    • het groen van 1 prei, afgespoeld en gesneden
    • verse fijngesneden peterselie ter garnering (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een grote stoofpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en hierin het lamsvlees voorzichtig roerend bruin aanbraden. Zout en peper erover strooien.
    2. Ui, wortel en pastinaak naast het vlees leggen en een paar minuten zachtjes mee laten bakken. De pan afdekken, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 1 uur laten sudderen (of langer, afhankelijk van het gebruikte vlees en of het mals is).
    3. Aardappels toevoegen en 15-20 minuten laten sudderen alvorens prei en rozemarijn toe te voegen. In een open pan laten sudderen tot de aardappels beetgaar zijn. Eventueel garneren met verse peterselie en heel heet in kommen serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren