In wodka geflambeerde aardbeien met chili-ijs

    In wodka geflambeerde aardbeien met chili-ijs

    3keer bewaard
    30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een exotisch dessert met aardbeien, wodka en chili-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote scheppen zacht vanille-ijs
    • 1 tl hete chilisaus
    • 2 el ongezouten boter
    • 4 el basterdsuiker
    • 1 doosje verse aardbeien, in plakjes gesneden
    • 4 el wodka

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Roer het vanille-ijs en de chilisaus door elkaar in een middelgrote kom. Zet het vervolgens in de vriezer totdat het ijs weer hard geworden is.
    2. Smelt de boter in een klein steelpannetje op middelmatig vuur. Roer de suiker erdoor tot deze helemaal is opgelost en voeg dan de aardbeien toe. Bak de aardbeien aan, onder constant roeren, totdat ze helemaal warm zijn. Giet de wodka over de aardbeien en steek de vloeistof voorzichtig aan met een lucifer. Laat de vlammen uitbranden en haal de pan dan van het vuur.
    3. Schep het ijs in twee kommetjes en verdeel de aardbeien-wodkasaus over beide kommetjes. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren