Indiase Saffraanrijst

    Indiase Saffraanrijst

    5keer bewaard
    25min


    124 personen hebben dit gemaakt

    Indiase saffraan heeft een rijkere en diepere rood-oranje kleur dan de Spaanse of Italiaanse variant en het geeft ook een betere smaak aan de rijst. Je moet saffraan altijd eerst enige tijd van te voren in heet water dompelen voordat je het gebruikt en dit water (of een gedeelte ervan) moet ook gebruikt worden als onderdeel van de vloeistof in een recept. Het onderstaande recept is volgens de Indiase manier bereid.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/8 tl saffraanpoeder
    • 500 ml kokend water
    • 30 gr boter
    • 200 gr ongekookte basmatirijst, ongewassen
    • 1 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Week de saffraan in 125 ml kokend water.
    2. Smelt de boter in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de rijst en zout toe een blijf roeren totdat de rijst de boter begint op te nemen en ondoorzichtig wordt. Laat de rijst niet bruin worden.
    3. Schenk snel het overige kokende water en het saffraanwater in de pan, dek af met een deksel en zet het vuur laag. Kook 20 minuten totdat alle vloeistof door de rijst is opgenomen. Laat de deksel op de pan zitten terwijl de rijst kookt voor het beste resultaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Lekker en simpel - 14 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren