Iskender kebab

    Iskender kebab

    25keer bewaard
    30min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit gerecht in een Turks restaurant gegeten en het was verbazend lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 pitabroodjes
    • 1 el olijfolie
    • 4 kipfilets, grof gesneden
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1/2 fles (600 gr) passata
    • komijnpoeder naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 1 pak (200 gr) Griekse yoghurt
    • een flinke handvol fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Het pitabrood over een bakplaat verdelen en onder de grill licht roosteren. Snijd de pita's in beetgrote stukken. Warmhouden.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin kip, ui en knoflook bakken tot het vleessap helder is. Passata erdoor roeren. Op smaak brengen met komijn, zout en peper en nogmaals 10 minuten koken.
    3. De stukjes pitabrood over een presenteerschaal verdelen. Boter erover sprenkelen en kipmengsel erover verdelen. Garneren met lepeltjes yoghurt en peterselie en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren