Jamie's Minestrone soep
1 / 1 Foto van:  SunFlower
Blader

Jamie's Minestrone soep

  • 4,5 2
  • 12
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur25min

Maak een doordeweekse avondmaaltijd bijzonder met deze stevige soep. Serveer het met knapperig brood, een salade en een goede Merlot!

Jamie

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 stengels bleekselderij, gesneden
  • 5 wortels, in stukjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 600 gr tomatensaus
  • 100 ml rode wijn
  • 400 gr kidneybonen, uitgelekt
  • 250 gr boontjes, gedopt
  • 75 gr gewassen verse spinazie
  • 3 courgettes, in vieren gesneden en vervolgens in stukjes gesneden
  • een klein handjevol fijngehakte verse oregano
  • een handjevol fijngehakte verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 75 gr vermicelli
  • 2 el versgemalen Parmezaanse kaas (om over de soep te strooien)
  • 1 el extra virgin olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur25min 

  1. Warm de olijfolie op in een grote soeppan en bak de knoflook gedurende 2-3 minuten zacht aan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak deze zo'n 4-5 minuten aan. Voeg de selderij en wortels toe en bak deze zo'n 1-2 minuten aan.
  2. Voeg de kippenbouillon, water, tomatensaus en wijn toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en voeg de kidneybonen, boontjes, spinazie, courgette, oregano, basilicum, zout en peper toe. Kook zachtjes gedurende 30-40 minuten, hoe langer hoe beter. Voeg de pasta toe in de laatste 10 minuten.
  3. Als de pasta gaar is schep dan de soep in kommetjes en bestrooi het met wat Parmezaanse kaas. Als je wilt, kun je er ook nog een klein beetje olijfolie opschenken.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

1
van tiatitia

Heerlijk zo'n stevige soep. Ik ga em gauw nog eens maken - 03 feb 2010

0

- 06 feb 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties