Jamkoekjes

    (9)

    Mooi en kleurrijk; dubbellaagse amandelspritsen met uw favoriete jam ertussen. Altijd een succes bij kinderen!


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 1 ei
    • 300 gr vruchtenjam naar smaak
    • 5 eetlepels poedersuiker (voor de decoratie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten invetten.
    2. Bloem in een kom zeven en de boter erin wrijven. Suiker en amandelen erdoor mengen. Met een vork het ei erdoor mixen tot een stijf deeg ontstaat.
    3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak glad kneden. Het deeg tot een dunne laag uitrollen en 5 cm grote rondjes uitsnijden (of rechthoeken). Het deeg dat na het uitsnijden overblijft weer kneden, uitrollen en dezelfde rondjes uitsnijden tot u 20 stuks heeft. De rondjes over bakplaten verdelen.
    4. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekje licht gebruind zijn. Ong. 3 minuten op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op roosters leggen.
    5. Als de koekjes volledig zijn afgekoeld de helft met een dun laagje jam besmeren en de andere koekjes erop leggen. Bestrooien met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren