Kalkoenburrito's met zoete maïs

    Kalkoenburrito's met zoete maïs

    15keer bewaard
    25min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijke burrito's zijn eenvoudig te maken. Perfect voor een doordeweekse maaltijd. Kalkoengehakt heeft een laag vet- en caloriegehalte, wat de burrito ook nog eens gezond maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr kalkoengehakt
    • 1 pot (350 gr) kant-en-klare saus voor chili
    • 1 blikje (340 gr) zoete maïs, uitgelekt
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 1 blik (400 gr) gebakken bonen
    • 1 potje (284 ml) vetarme zure room
    • 100 gr geraspte cheddar
    • 6 meeltortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur het kalkoengehakt aanbraden. Chilisaus, maïs en ui erdoor roeren. Het vuur tot middelhoog verlagen en onder af en toe roeren laten sudderen tot het vochtgehalte vermindert (ong. 20 minuten).
    2. In een aparte pan de bonen op een matig hoog vuur verhitten. Zure room en kaas klaarmaken om de burrito's te garneren. 1 voor 1 de tortilla's regelmatig kerend 1-2 minuten verwarmen. Bonen over het midden verdelen, vervolgens het vleesmengsel en dan de zure room en kaas. Oprollen en warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChantalMallet
    0

    lijkt me erg lekker zeker een keertje proberen - 01 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren