Karamelappels

    Karamelappels

    20keer bewaard
    20min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek recept voor snoepappels, appels met een laagje karamel. Perfect voor Halloween of gewoon lekker op een herfstdag. Met een pak gekochte toffees is dit recept in een handomdraai klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 Granny Smith appels
    • 6 houten stokjes (zoals voor ijslollies)
    • 4 pakjes (100 gr) zachte botertoffees
    • 2 eetlepels water
    • 1/2 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Steek de houten stokjes voor 3/4 in het stamgedeelte van de appels. Een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie bedekken en daarover de appels verdelen.
    2. In een sauspan op laag vuur toffees, water en vanille onder frequent roeren verwarmen tot de toffee zacht en gesmolten begint te worden. De appels in het toffeemengsel dippen en vervolgens voorzichtig langs de panrand rollen om overmatige saus te verwijderen. Op de bakplaat verdelen en tot serveren in de koelkast zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Sweetlover
    0

    πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™ - 11 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren