Karamelappels
1 / 1 Foto van:  mis7up
Blader

Karamelappels

Een klassiek recept voor snoepappels, appels met een laagje karamel. Perfect voor Halloween of gewoon lekker op een herfstdag. Met een pak gekochte toffees is dit recept in een handomdraai klaar.

Allrecipes

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 6 Granny Smith appels
  • 6 houten stokjes (zoals voor ijslollies)
  • 4 pakjes (100 gr) zachte botertoffees
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Steek de houten stokjes voor 3/4 in het stamgedeelte van de appels. Een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie bedekken en daarover de appels verdelen.
  2. In een sauspan op laag vuur toffees, water en vanille onder frequent roeren verwarmen tot de toffee zacht en gesmolten begint te worden. De appels in het toffeemengsel dippen en vervolgens voorzichtig langs de panrand rollen om overmatige saus te verwijderen. Op de bakplaat verdelen en tot serveren in de koelkast zetten.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties