Keema curry met kokos en tofu

    Keema curry met kokos en tofu

    18keer bewaard
    1uur5min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Een warme, hartige en eenvoudig te bereiden versie van een Indiase klassieker. Serveren met basmatirijst en yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 el olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 400 gr extra stevige tofu, in blokjes
    • 450 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1 tl zout
    • 1 eetlepel rode paprikapasta
    • 1,5 liter passata (tomatensaus)
    • 225 gr diepvrieserwten, ontdooid
    • 4 wortels, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Knoflook, ui en tofu erdoor roeren, de pan afdekken en onder af en toe roeren 5-10 minuten laten koken.
    2. Kokosmelk, komijn, kerrie, gember, zout en paprikapasta erdoor roeren en tot sudderpunt brengen.
    3. Passata, erwten en wortel erdoor roeren en in een gesloten pan ong. 30 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    DriegheJoke
    1

    Ik heb 1l passata, 400g kokos (1 blik) en boontjes ipv erwten gebruikt, zeer lekker! :-) - 04 dec 2014

    EliseMuylaert
    0

    Ik heb een potje gegrilde paprika toegevoegd ipv paprikapasta. Ook deed ik er dubbel zoveel erwtjes in en minder passata. Het was heerlijk! - 12 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren