Keerti's Karwari garnalen

    Keerti's Karwari garnalen

    3keer bewaard
    50min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze garnalenschotel gemaakt met verse kokos is een traditioneel gerecht uit de kuststreek van Karwar, in de staat Karnataka in India.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 3 el plantaardige olie
    • 1 fijngehakte ui
    • het geraspte vruchtvlees van 1 verse kokosnoot (zie voetnoot)
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • 1 tl cayennepeper
    • 1 tl zout
    • 300 tijger garnalen, gepeld en ontdaan van het darmkanaal

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de stukjes ui toe en bak deze aan totdat ze zacht zijn.
    2. Voeg de geraspte kokosnoot toe aan de pan en bak dit een paar minuten aan. Voeg de kurkuma, cayennepeper en zout toe. Voeg de garnalen toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur lager en kook het geheel zachtjes nog 15 minuten.

    Tip:

    Om een kokosnoot open te maken leg je hem op een theedoek of krant op de grond. Sla dan hard met een hamer op het midden. Zodra de kokosnoot begint te barsten leg je hem boven een kom zodat het vocht eruit kan lopen. breek de kokosnoot in kleinere stukken zodat het makkelijker is om het vruchtvlees te verwijderen. Gebruik een mes om het vruchtvlees te verwijderen door deze tussen het witte vlees en de schil te schuiven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren