Kip kerrie in kokos

    Kip kerrie in kokos

    62keer bewaard
    55min


    2741 personen hebben dit gemaakt

    Kip kerrie gesudderd in kokosmelk en tomaat; een tropisch hapje waar het water van in de mond loopt! Erg lekker met rijst en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg kipfilets, in stukken
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1/2 ui, in dunne plakjes
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 blik (400 ml) kokosnootmelk
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • 225 gr tomatensaus
    • 3 eetlepels kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De stukjes kip kruiden met zout en peper.
    2. In een grote koekenpan op een matig heet vuur olie en kerriepoeder 2 minuten verhitten. Ui en knoflook erdoor roeren en nogmaals 1 minuut bakken. Kip toevoegen en voorzichtig door de kerrieolie scheppen. Het vuur middelhoog zetten en 7-10 minuten laten bakken tot de kip van binnen wit is en het vleessap helder.
    3. Kokosmelk, tomaat, passata en suiker toevoegen en erdoor roeren. Afdekken en onder af en toe roeren 30-40 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    Heel erg lekker maar te nat. Ik ga de overgebleven saus nog een keer gebruiken. - 05 okt 2014

    PamelaMarkus
    4

    - Gewaardeerd op - 10 jun 2014

    MártinSteinfort
    2

    Ja,bij mij is het ook te nat...Geloof dat het beter is om de tomaten "af te gieten" alvorens het blikje er in om te keren. - 22 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren