Kerstpudding

    Kerstpudding

    1keer bewaard
    2uur20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze klassieke gestoomde pudding is heerlijk met brandy-boter, room of custard.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr ongezouten boter
    • 5 el bruine basterdsuiker
    • 250 ml melk
    • 12 dadels, ontpit en fijngehakt
    • 100 gr rozijnen
    • 25 gr gedroogde krenten
    • 75 gr gemengde gekonfijte vruchtjes, fijngesneden
    • schil van 1 sinaasappel
    • 1 tl baksoda
    • 150 zelfrijzend bakmeel
    • 2 tl gemalen kaneel
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Vet een ronde puddingvorm royaal in met boter.
    2. Doe de boter, suiker, melk, dadels, rozijnen, krenten, gemengde gekonfijte vruchtjes en sinaasappelsap in een grote steelpan en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en roer de baksoda erdoor. Zeef de bloem boven het pannetje en voeg de kaneel en zout toe. Roer goed door elkaar. Giet het mengsel in de puddingvorm.
    3. Dek af met twee laagjes ingevet bakpapier en stoom in 2 uur gaar.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren