Kesari bhat

    Kesari bhat

    3keer bewaard
    12min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel Indiase zoetigheid die in heel India wordt gegeten. Het is een standaard offerande aan God en bereid als offerande na een ceremonie. In het recept gebruiken Hindoes maten van 1 1/4 (in plaats van 1), omdat ze geloven dat de extra hoeveelheid voorspoed en geluk zal brengen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 mespuntje saffraandraadjes
    • 350 ml hete melk
    • 175 ml plantaardige olie
    • 200 gr fijn griesmeel
    • 100 gr banaan (eventueel)
    • 250 gr basterdsuiker
    • 125 ml ghee (geklaarde Indiase boter)
    • 100 gr cashewnoten, gehakt
    • 75 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:12min 

    1. De saffraandraadjes in hete melk weken en apart zetten. De olie op een middelhoog vuur verhitten. Het vuur matig laag zetten en griesmeel erdoor roeren. Onder constant roeren lichtbruin laten worden.
    2. In een aparte sauspan de melk aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, griesmeel en banaan erdoor roeren, de pan afdekken en 1 minuut laten koken. Suiker erdoor roeren, de pan afdekken en nogmaals 1 minuut koken.
    3. Intussen in een aparte pan de ghee op een matig heet vuur verhitten. Cashewnoten en rozijnen toevoegen en koken tot de rozijnen zwellen. Door de griesmeelpudding roeren, goed vermengen en in een gesloten pan 1 minuut koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren