Kip Jalfrezi

    Kip Jalfrezi

    61keer bewaard
    1uur15min


    492 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Pakistaans recept voor een pittige curry. Mijn moeder had dit gerecht gemaakt en ik vond het erg lekker. Je moet het echt een keer proberen. Je kunt er het beste basmatirijst, chapatti of naan bij serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el plantaardige olie
    • 1 ui, geraspt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 680 gr kipfilet, door de helft gesneden
    • 3 tl gemalen kurkuma
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 1/2 tl zout
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • 2 tl ghee (geklaarde boter)
    • 3 tl komijnpoeder
    • 3 tl korianderpoeder
    • 2 el geraspte verse gemberwortel
    • 25 gr gehakte verse korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de olie in een grote, diepe hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de uien en knoflook to een bak 2 minuten aan. Voeg de kip toe en breng op smaak met kurkuma, chilipoeder en zout. Bak de kip langzaam aan alle kanten en schraap de aanbaksels op de bodem los.
    2. Giet de tomaten en het sap erbij, dek de pan af met een deksel en laat op middelmatig vuur 20 minuten zachtjes koken. Haal de deksel eraf en laat het nog 10 minuten langer doorkoken, totdat het meeste vocht verdampt is.
    3. Voeg de ghee, komijnpoeder, korianderpoeder, gember en verse koriander toe en laat het 5 - 7 minuten zachtjes koken. Schep de stukjes kip en de saus over de rijst en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    6

    Ik heb het gerecht 2 maal bereid. De 2e keer heb ik de kipfilet pas in de laatste 7 minuten toegevoegd omdat ik het de eerste keer te droog vond. De Chilipoeder heb ik teruggebracht van 1 theelepel naar 1 mespuntje. (Persoonlijke smaak) Wij vonden het lekker en gaan het zeker nog een keer maken. - 07 mrt 2011

    van
    0

    - 22 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren