Kip op z'n Grieks

    Kip op z'n Grieks

    (441)
    18keer bewaard
    45min


    402 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk licht gerecht van de bbq voor in de zomer. Ik serveer het met plakjes tomaat, feta kaas en knoflookbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 1 el gehakte verse rozemarijn
    • 1 el gehakte verse tijm
    • 1 el gehakte verse oregano
    • sap van 2 citroenen
    • 1 hele kip, in stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een glazen schaal de olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm, oregano en citroensap door elkaar. Leg de stukjes kip hierin en dek het af met wat folie. Laat de kip in de koelkast minimaal 8 uur marineren.
    2. Verwarm de (gas)barbecue voor op de hoogste stand.
    3. Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie. Leg de kip op de barbecue en gooi de marinade weg. Grill de stukjes kip gedurende 15 minuten per kan, totdat het vocht dat uit de kip komt helder is. De kleinere stukjes kip zullen sneller klaar zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (441)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren