Kip op z'n Grieks

    (460)

    Een heerlijk licht gerecht van de bbq voor in de zomer. Ik serveer het met plakjes tomaat, feta kaas en knoflookbrood.


    404 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 1 el gehakte verse rozemarijn
    • 1 el gehakte verse tijm
    • 1 el gehakte verse oregano
    • sap van 2 citroenen
    • 1 hele kip, in stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een glazen schaal de olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm, oregano en citroensap door elkaar. Leg de stukjes kip hierin en dek het af met wat folie. Laat de kip in de koelkast minimaal 8 uur marineren.
    2. Verwarm de (gas)barbecue voor op de hoogste stand.
    3. Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie. Leg de kip op de barbecue en gooi de marinade weg. Grill de stukjes kip gedurende 15 minuten per kan, totdat het vocht dat uit de kip komt helder is. De kleinere stukjes kip zullen sneller klaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (460)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren