Kipcurry met mango

    Kipcurry met mango

    78keer bewaard
    35min


    248 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op Indiaas eten en dit recept heb ik uitgewerkt nadat ik verliefd was geworden op een bepaald gerecht in een klein familierestaurant in de buurt. Met een paar trucjes heb ik uiteindelijk een goede kopie van het recept gevonden. De currypasta kan voor gevoelige gehemeltes vervangen worden door de mildere versie. Serveren met basmatirijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote mango's, geschild, pit verwijderd en in schijven; apart te verwerken
    • 275 ml kokosmelk
    • 4 theelepels plantaardige olie
    • 4 theelepels pittige currypasta
    • 500 gr kipfilets, in blokjes
    • 4 middelgrote sjalotjes, in schijfjes
    • 1 grote komkommer, zaad verwijderd en in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een blender de helft van de mangoschijven met kokosmelk tot een glad geheel pureren en apart zetten.
    2. In een grote pan op matig hoog vuur de olie verhitten. Currypasta erdoor roeren en ong. 1 minuut laten bakken tot de geuren vrijkomen. Kip en sjalotjes toevoegen en bakken tot de kip gaar is en de sjalotjes zacht zijn (ong. 5 minuten). Mangopuree erbij schenken en heet laten worden. Net voor serveren de resterende mango en komkommer erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    4

    Het was ontzettend lekker . bedankt Ik hou heel veel van Indiaas eten Groetjes Leny - 20 mei 2012

    Wicky
    van
    2

    Heel lekker en bovendien vrij snel klaar. Ook mijn huisgenoten waren heel enthousiast. Ga ik zeker nog meer maken. - 28 jun 2013

    van
    1

    Eenvoudig te maken en verrassend lekker. Echt een zomerse aanrader. Compliment - 17 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren