Kipcurry met mango
1 / 1 Foto van:  LynnInHK
Blader

Kipcurry met mango

  • 5 2
  • 31
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 35min

Ik ben dol op Indiaas eten en dit recept heb ik uitgewerkt nadat ik verliefd was geworden op een bepaald gerecht in een klein familierestaurant in de buurt. Met een paar trucjes heb ik uiteindelijk een goede kopie van het recept gevonden. De currypasta kan voor gevoelige gehemeltes vervangen worden door ... meer

KIKI810

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 middelgrote mango's, geschild, pit verwijderd en in schijven; apart te verwerken
  • 275 ml kokosmelk
  • 4 theelepels plantaardige olie
  • 4 theelepels pittige currypasta
  • 500 gr kipfilets, in blokjes
  • 4 middelgrote sjalotjes, in schijfjes
  • 1 grote komkommer, zaad verwijderd en in schijfjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

  1. In een blender de helft van de mangoschijven met kokosmelk tot een glad geheel pureren en apart zetten.
  2. In een grote pan op matig hoog vuur de olie verhitten. Currypasta erdoor roeren en ong. 1 minuut laten bakken tot de geuren vrijkomen. Kip en sjalotjes toevoegen en bakken tot de kip gaar is en de sjalotjes zacht zijn (ong. 5 minuten). Mangopuree erbij schenken en heet laten worden. Net voor serveren de resterende mango en komkommer erdoor roeren.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

2
van Leny

Het was ontzettend lekker . bedankt Ik hou heel veel van Indiaas eten Groetjes Leny - 20 mei 2012

0
van Wicky

Heel lekker en bovendien vrij snel klaar. Ook mijn huisgenoten waren heel enthousiast. Ga ik zeker nog meer maken. - 28 jun 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties