Kippensoep met worst uit de snelkookpan

    Kippensoep met worst uit de snelkookpan

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van mijn moeder, maar ik heb het een beetje gewijzigd. Het gerecht is al een favoriet in het gezin en heerlijk in de herfst. Met een snelkookpan heeft u in 20 minuten een volledige, stevige maaltijd. De soep is ook goed in te vriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 theelepel olijfolie, apart te verwerken
    • 2 Italiaanse (verse) worsten, vel verwijderd
    • 1 middelgrote ui, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 100 gr parelgort
    • 200 gr groene linzen
    • 1 kippenborst, met bot, vel verwijderd
    • handvol fijngehakte verse peterselie
    • 750 ml kippenbouillon
    • 1 blik (400 gr) uitgelekte kikkererwten
    • 500 gr verse spinazie, gesneden
    • 225 gr salsasaus uit pot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een snelkookpan op middelhoog vuur 1 theelepel olijfolie verhitten. Worst toevoegen, bruin aanbraden en verkruimelen. Het vlees op een bord scheppen en braadvet afgieten.
    2. Resterende theelepel olijfolie in de snelkookpan verhitten en daarin ui en knoflook bakken tot de ui doorzichtig is. Gort toevoegen en 1 minuut roeren. Worst weer in de pan scheppen. Linzen, kip, peterselie en bouillon toevoegen (voldoende bouillon om de kip onder vocht te zetten).
    3. De pan sluiten. Draai de bedieningsmodule op het ventiel. Stel de snelkookpan op een hoog vuur in op maximaal (dit kan 15 minuten duren). Het vuur tot matig hoog verlagen en 9 minuten koken. De bedieningsmodule moet zachtjes blijven bewegen. Zo nodig de hoogte van het vuur aanpassen.
    4. De pan van het vuur halen en met de snelle methode (volgens de gebruiksaanwijzing) of van zichzelf de druk laten zakken. De pan openen, de kip verwijderen, het vlees versnipperen en weer aan de soep toevoegen. Kikkererwten, spinazie en salsasaus erdoor roeren, opwarmen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren