Aioli

Aioli

37keer bewaard
10min


68 personen hebben dit gemaakt

Deze knoflookmayonaise komt oorspronkelijke uit de Provence en is uitstekend te combineren met vis, zoals gegrilde zalm, gefrituurde kabeljauw of gebakken zeebaars. U kunt de smaak variëren door Griekse, Franse of Italiaanse olijfolie te gebruiken, maar wij kiezen nadrukkelijk voor extra virgin olijfolie. Zorg dat de aioli bij opdienen vers is; bewaar het goed gekoeld gedurende maximaal een paar uur.

Nina

Ingrediënten
Porties: 350 

  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 250 ml extra virgin olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Klop de eieren in een middelgrote kom lekker luchtig met een metalen klopper. Meng de knoflook door. In een regelmatige, beheerste scheut de olijfolie onder constant kloppen toevoegen tot het geheel romig is. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste het citroensap toevoegen en de aioli in de koelkast zetten.

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

Carlos_Marañon
2

Leuk verhaaltje erbij. Maar ik moet even de wijsneus uithangen. Aioli komt niet uit de Provence maar uit Catalunya. Deze provincie loopt ook nog een stuk door in Frankrijk, het tegenwoordige Languedoc-Rousillon. De plaats Rousillon ligt wel in de Provence, vandaar waarschijnlijk de verwarring. Aïoli werd oorspronkelijk ook niet met eieren gemaakt maar puur alleen Knoflook - 03 jan 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren