Aioli

  (67)
  10 minuten

  Deze knoflookmayonaise komt oorspronkelijke uit de Provence en is uitstekend te combineren met vis, zoals gegrilde zalm, gefrituurde kabeljauw of gebakken zeebaars. U kunt de smaak variëren door Griekse, Franse of Italiaanse olijfolie te gebruiken, maar wij kiezen nadrukkelijk voor extra virgin olijfolie. Zorg dat de aioli bij opdienen vers is; bewaar het goed gekoeld gedurende maximaal een paar uur.


  71 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 350 

  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 250 ml extra virgin olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Klop de eieren in een middelgrote kom lekker luchtig met een metalen klopper. Meng de knoflook door. In een regelmatige, beheerste scheut de olijfolie onder constant kloppen toevoegen tot het geheel romig is. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste het citroensap toevoegen en de aioli in de koelkast zetten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (67)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  Carlos_Marañon
  2

  Leuk verhaaltje erbij. Maar ik moet even de wijsneus uithangen. Aioli komt niet uit de Provence maar uit Catalunya. Deze provincie loopt ook nog een stuk door in Frankrijk, het tegenwoordige Languedoc-Rousillon. De plaats Rousillon ligt wel in de Provence, vandaar waarschijnlijk de verwarring. Aïoli werd oorspronkelijk ook niet met eieren gemaakt maar puur alleen Knoflook  -  03 jan 2013