Bruschetta

    Bruschetta

    82keer bewaard
    15min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Een met knoflook ingewreven toast royaal belegd met tomaat, basilicum en rode ui.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 baguette, in sneetjes
    • 8 vleestomaten, in stukjes
    • 1/2 bosje verse basilicum, fijngesneden
    • 1/2 rode ui, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • 3 teentjes knoflook, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Tomaat, basilicum en rode ui in een kleine mengkom goed mengen. Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en apart zetten.
    3. Het brood over een bakplaat verdelen. In ong. 5 minuten lekker krokant roosteren.
    4. Uit de oven halen, op een grote presenteerschaal leggen en 3-5 minuten laten afkoelen. De bovenkanten met knoflook inwrijven, zodat ze glanzend worden. Elke snee brood royaal met tomaatmengsel beleggen en direct opdienen.

    Tip:

    Je kunt ook geroosterde knoflook op de broodjes smeren, voor meer knoflooksmaak.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren