Worstjes met aardappelpuree (Bangers & Mash)

    Worstjes met aardappelpuree (Bangers & Mash)

    5keer bewaard
    55min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Een onweerstaanbaar lekker gerecht op basis van aardappelpuree en worst waar iedereen dol op is. Lekker met bijvoorbeeld doperwten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg aardappels, geschild en in vieren
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 250 ml warme melk
    • 50 gr gesmolten boter
    • 1 eetlepels bakolie
    • 8 worstjes (varkensvlees)
    • 1 grote ui, in ringen
    • 500 ml runderjus
    • 2 theelepels gedroogde oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De aardappels in een pan onder water zetten, aan de kook brengen en in ong. 20 minuten gaar koken. Afgieten en de aardappels in de pan laten.
    2. Intussen de bouillonblokjes in warme melk laten oplossen. Melkmengsel en boter door de aardappels roeren en tot een gladde, romige puree maken.
    3. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. De worstjes hier en daar met een vork prikken en in de pan leggen. Onder frequent keren in 12-15 minuten goudbruin bakken (afhankelijk van de dikte), tot het vleessap helder is. Uit de pan halen en op een stuk keukenrol laten uitlekken.
    4. In dezelfde koekenpan de uienringen op een middelhoog vuur in ong. 5 minuten goudkleurig en krokant bakken. Jus erbij schenken en opwarmen.
    5. Om te serveren een lepel puree op een groot bord scheppen. De worstjes over de aardappels leggen, een lepel ui met jus erover scheppen en bestrooien met oregano.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    Dit ooit een keer op in een restaurantje en wilde het graag zelf eens proberen te maken. Dit recept is niet ingewikkeld maar wel erg lekker! - 02 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren