Kokoschutney

    (8)

    Deze heerlijke kokoschutney uit het zuiden van India mag niet ontbreken als je dosa (knapperige, hartige pannenkoekjes), idli (gestoomde rijstkoekjes) en sambar (stevige groentensoep) serveert.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1/2 verse kokosnoot, uitgelekt en vruchtvlees gemalen
    • 5 tot 7 el yoghurt
    • 1 el plantaardige olie
    • 3 verse rode chilipepertjes, zaadjes verwijderd en fijngesneden
    • 1/2 tl mosterdzaad
    • 1/4 tl komijnzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de stukjes kokosnoot en yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer tot het eruit ziet als een pasta. (Begin met 5 el yoghurt en voeg meer toe indien nodig). Schep de pasta in een middelgrote kom.
    2. Verwarm de olie in een middelgrote steelpan op middelmatig vuur. Roer de chilipepertjes, mosterdzaad en komijnzaad erdoor en bak net zolang aan totdat de mosterdzaadjes beginnen te poppen. Schep dit over het kokosmengsel, dek af en bewaar het in de koelkast totdat je het serveert.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties