Krokante vis in havermoutkorst

    Krokante vis in havermoutkorst

    5keer bewaard
    25min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Havermoutvlokken geven dit visgerecht een heerlijk krokant laagje. Warm serveren met friet en citroen of met een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • plantaardige olie om te frituren
    • 1 geklopt ei
    • 5 el melk
    • 4 kabeljauwfilets
    • 2 eetlepels witte bloem als laagje
    • 150 gr havermoutvlokken
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten.
    2. In een kom ei en melk opkloppen. De kabeljauwfilets een bloemlaagje geven en overmatige bloem afschudden. Dip de filets in het eimengsel en overmatig ei laten afdruipen. Geef de filets een laagje havermout.
    3. De filets 1 voor 1 in de hete olie leggen en ong. 2 1/2 minuten bakken. Vervolgens keren en de nogmaals 2 1/2 minuut bakken. Uit de pan halen en op een stuk keukenrol laten uitlekken. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren