Kulfi

    Kulfi

    9keer bewaard
    8uur20min


    114 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig maar heerlijk recept voor Kulfi (Indiaas ijs) die ik van mijn schoonzusje gekregen heb. Ik heb hem al een paar keer gemaakt en iedere keer kreeg ik veel positieve reacties. Zelfs kinderen vinden het lekker! Je kunt een paar druppels rozenwater of wat gemalen pistachenootjes toevoegen voor extra smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 ml koffiemelk
    • 300 ml gecondenseerde melk (gezoet)
    • 450 gr slagroom
    • 4 sneetjes witbrood, in stukjes gescheurd
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 8uur in de diepvries  ›  Klaar in:8uur20min 

    1. Doe de gecondenseerde melk, koffiemelk en de slagroom in een kom, voeg de stukjes brood tot en klop met een blender tot een gladde massa.
    2. Giet het mengsel in een schaal (22x33cm) of in twee plastic ijsblokjeshouders, strooi er wat kardemom overheen en zet minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren