Lamsbout met honing, rozemarijn en citroen

    Lamsbout met honing, rozemarijn en citroen

    58keer bewaard
    1uur35min


    699 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamsbout heeft een hele nacht in een marinade van verse rozemarijn, knoflook, mosterd en citroen gelegen. Wees erop voorbereid dat mensen meer dan 1x zullen opscheppen!

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 4 el honing
    • 2 el Dijon mosterd
    • 2 el gehakte verse rozemarijn
    • 1 tl versgemalen zwarte peper
    • 1 tl fijngeraspte citroenschil
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 2.25 kg lamsbout
    • 1 tl grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Doe de honing, mosterd, rozemarijn, gemalen zwarte peper, citroenschil en knoflook in een klein kommetje en meng door elkaar. Smeer de lamsbout goed met de marinade in en laat hem 1 nacht in de koelkast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius (Gasovenstand 8).
    3. Leg de lamsbout op een rooster in de braadslee en strooi er naar smaak een beetje zout over.
    4. Braad de lamsbout 20 minuten in de voorverwarmde oven en zet dan de temperatuur lager naar 200 graden Celsius (Gasovenstand 6) en laat de bout nog 55-60 minuten braden. De bout is gaar als de temperatuur van binnen op z'n minst 63 graden is. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het gaat snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Eliza
    van
    17

    Dit was heerlijk. Niet te moeilijk om te maken en heerlijk van smaak. Ik heb lamsbout zonder bot gebruikt. - 23 mrt 2010

    van
    7

    Heerlijke marinade en eenvoudig. Geeft echt toegevoegde waarde aan de lamsbout. - 04 mrt 2012

    van
    4

    Geweldig simpel en zo smakelijk😊 - 27 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren