Lamstajine

    Lamstajine

    20keer bewaard
    2uur45min


    342 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik dit gerecht maakt, stond het keukenraam wijd open. De geur trok verschillende buren aan, en toen mijn man thuiskwam zei hij dat het zo lekker rook, dat hij hoopte dat het bij ons vandaan kwam, en niet bij iemand anders! Serveren met couscous voor een stevige, heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 kg lamsvlees, in stukjes
    • 2 tl paprikapoeder
    • 1/4 tl komijnpoeder
    • 1/2 tl gemalen komijn
    • 1/4 tl cayennepeper
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/4 tl gemalen kruidnagel
    • 1/2 tl gemalen kardemom
    • 1 tl zout
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 1 klein plukje saffraan
    • 3/4 theelepel gemalen koriander
    • 2 middelgrote uien, gehalveerd en in partjes gesneden
    • 5 wortels, in vieren gesneden en vervolgens in dunne reepjes
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel geraspte gember
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 400 ml zelfgemaakte kippenbouillon
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 el honing
    • 1 eetlepel maïzena (eventueel)
    • 1 eetlepel water (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. De stukjes lamsvlees in een kom doen, 2 eetlepels olijfolie erdoor scheppen en apart zetten. In een grote, hersluitbare plastic zak paprikapoeder, kurkuma, komijn, cayennepeper, kaneel, kruidnagel, kardemom, zout, gember, saffraan en koriander goed mengen. Het lamsvlees in de zak doen en al schuddend goed vermengen. Minstens 8 uur in de koelkast leggen, bij voorkeur een nacht.
    2. In een grote pan met zware bodem op matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten. 1/3 van het lamsvlees toevoegen en bruin aanbraden. Op een bord scheppen en het proces herhalen met het resterende lamsvlees. Ui en wortel toevoegen en 5 minuten bakken. Verse knoflook en gember erdoor roeren en nogmaals 5 minuten bakken.
    3. Het lamsvlees in de pan scheppen en citroenrasp, kippenbouillon, tomatenpuree en honing erdoor roeren. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 1 1/2-2 uur onder af en toe roeren laten sudderen tot het vlees mals is.
    4. Als de tajinesaus te waterig is de laatste 5 minuten kooktijd in water opgeloste maïzena erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk, wij hebben het gegeten met Turks brood en gegrilde aubergine - 23 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren