De beste lasagne

    De beste lasagne

    138keer bewaard
    3uur


    12401 personen hebben dit gemaakt

    Het is wat werk om het klaar te maken maar dit recept voor lasagne is zeker de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr gekruide varkensworstjes, het buitenste velletje verwijderd en in stukje gesneden
    • 350 gr mager gehakt
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 blikken (400 gr) gezeefde tomaten
    • 340 gr tomatenpuree
    • 370 gr tomatensaus (in blik of pot)
    • 125 ml water
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel venkelzaadjes
    • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 eetlepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 12 gedroogde lasagnevellen
    • 450 gr ricottakaas
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel zout
    • 350 gr mozzarella, in plakken gesneden
    • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Doe de stukjes worst, mager gehakt, ui en knoflook in een braadpan en bak op middelmatig vuur bruin aan. Roer de gehakte tomaten, tomatenpuree, tomatensaus en water er doorheen. Breng op smaak met suiker, basilicum, venkelzaadjes, Italiaanse kruiden, 1 el zout, peper en 2 el peterselie. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuurtje, onder af en toe roeren, ongeveer 1,5 uur sudderen.
    2. Breng in een grote pan wat lichtgezouten water aan de kook. Doe de lasagnevellen hierin en kook ze in 8-10 minuten gaar. Giet de vellen af en spoel ze af met koud water.
    3. Meng in een mengkom de ricotta, het ei, de resterende peterselie en 1/2 tl zout door elkaar.
    4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5).
    5. Zo maak je de lasagne: Verdeel 375 ml van het vleesmengsel over de bodem van een ovenschaal (22x33 cm). Leg 6 lasagnevellen in de lengte over het vleesmengsel. Smeer hier 1/2 van het ricottamengsel overheen en leg hier tenslotte 1/3 van de plakjes mozzarella op. Verdeel 375 ml van het vleesmengsel over de mozarella en strooi er 1/3 van de Parmezaanse kaas overheen. Herhaal deze stappen en eindig met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Dek af met aluminiumfolie (om plakken te voorkomen kun je de folie met wat olie insmeren of ervoor zorgen dat de folie de kaas niet raakt).
    6. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak vervolgens nog eens 25 minuten langer. Laat de lasagne 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    6

    HEERLIJK!! Wel wat werk, maar super lekker! Ik had wel te weinig vulling, ik had 2x zo veel vulling gemaakt dan in het recept staat. Dit recept blijft in mijn receptenboek. - 16 mei 2011

    Marjel
    van
    5

    Ik maak geen lasagne meer zonder venkelzaadjes. Nooit gedacht dat dat zo lekker zou zijn! - 16 nov 2012

    van
    2

    Ik heb het nog een keer gemaakt, maar deze keer klopt de verhouding van jou recept wel gewoon. Dus ik neem mijn woorden terug van me vorige beoordeling, het lag gewoon aan mezelf! - 07 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren