Macaroni met kaas

    Macaroni met kaas

    86keer bewaard
    50min


    1430 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullende macaroni met kaas die vol van smaak is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr ongekookte macaroni
    • 50 gr boter
    • 2 1/2 eetlepel bloem
    • 275 gr geraspte belegen (Cheddar) kaas
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 750 ml melk
    • 30 gr boter
    • 50 gr broodkruimels (paneermeel)
    • snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    2. Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur. Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat. Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe. Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is. Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.
    3. Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan. Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.
    4. Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Eet op als het nog warm is!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Gwendolien
    10

    Super goed recept! Ik doe er alleen nog uitgebakken spekblokjes bij! Maar wat is dit smullen zeg. Bedankt voor het recept. - 24 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren