Macchiatocheesecake met karamel

    Macchiatocheesecake met karamel

    36keer bewaard
    2uur


    387 personen hebben dit gemaakt

    Ik werk in een koffiehuis en mijn favoriete koffie is karamel macchiato. Dus bedacht ik deze macchiatocheesecake met karamel!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr volkorenbiscuit, bijv. Digestive, verkruimeld
    • 115 gr boter, gesmolten
    • 50 gr rietsuiker
    • 600 gr roomkaas, bijv. Philadelphia
    • 200 basterdsuiker
    • 3 biologische eieren
    • 200 ml zure room of mascarpone
    • 60 ml of 4 eetlepels kant-en-klare espresso of sterke koffie
    • 2 tl vanille-extract
    • Om te serveren
    • slagroom
    • dulce de leche (karamelpasta) of dikke karamelsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een springvorm van 23 cm met boter invetten en met een stuk bakpapier beleggen.
    2. Koekkruim, gesmolten boter en 2 eetlepels suiker goed vermengen.
    3. Het koekdeeg over de bodem van de springvorm verdelen en tot een gelijkmatige laag aandrukken. 8 minuten in de voorverwarmd oven bakken en uit de oven laten afkoelen.
    4. De oventemperatuur verlagen naar 160°C/gasstand 3.
    5. In een grote kom de roomkaas met een mixer luchtig opkloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en goed vermengen.
    6. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed vermengen. Zure room of mascarpone, espresso en vanille erdoor roeren. Schenk het beslag over de gebakken, afgekoelde koekbodem.
    7. De cheesecake 1 uur en 5 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten, de deur op een kiertje laten en de cheesecake 15 minuten laten afkoelen. Uit de oven halen en met een bot mes de randen lossnijden. De cheesecake op een metalen rooster tot kamertemperatuur laten afkoelen, vervolgens afdekken met keukenfolie en 8 uur in de koelkast zetten.
    8. Om te serveren de cheesecake in partjes snijden en elk stuk garneren met slagroom en karamelsaus.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren