Madras lamscurry

    Madras lamscurry

    10keer bewaard
    2uur30min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete zelfgemaakte curry. Van de scherpe smaak krijg ik nooit genoeg. U kunt eventueel rundvlees gebruiken, maar dan is de bereidingstijd iets langer; gewoon 20 minuten langer laten sudderen tot het vlees lekker mals is. Een andere suggestie: bereid het gerecht 2 dagen van tevoren, daardoor wint het gerecht aan smaak en is de curry nog lekkerder!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de currypasta
    • 1 1/2 eetlepel korianderzaad
    • 1,5 tl komijnzaadjes
    • 5 hele gedroogde rode chilipepers
    • 6 verse curryblaadjes
    • 1/2 tl zout
    • 3 eetlepels knoflookpasta
    • 2 tl gemberpasta (gemalen gember)
    • 1 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 kg lamsvlees, in stukjes
    • 1 theelepel venkelzaad
    • 8 eetlepels ghee (geklaarde Indiase boter), gesmolten
    • 4 el plantaardige olie
    • 4 uien, in dikke plakken
    • 1 blik (400 ml) kokosnootmelk
    • 500 ml water, apart te verwerken
    • 6 kardemompeulen
    • 1 kaneelstokje
    • 1 1/2 theelepel garam masala
    • 1 theelepel suiker
    • 3 eetlepels warm water
    • 1 el tamarinde pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Het korianderzaad op een matig laag vuur roosteren totdat ze bruin worden en beginnen te springen. Herhaal de procedure voor het komijnzaad en vervolgens de rode chilipepers. De ingrediënten in een keukenmachine of vijzel doen, zout toevoegen en tot een fijn poeder vermalen. Met knoflook en gember tot een dikke pasta vermengen.
    2. Het lamsvlees bestrooien met kurkuma en roeren zodat het vlees een kruidenlaagje krijgt. Venkelzaad roosteren zoals eerder aangegeven en apart zetten.
    3. In een stoofpan op middelhoog vuur ghee en plantaardige olie verhitten en hierin de ui in ong. 10 minuten goudbruin bakken. Currypasta erdoor roeren en 1 minuten bakken. Vlees toevoegen en nogmaals 1 minuut bakken. 2/3 blikje kokosmelk en 250 ml water toevoegen, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 10 minuten laten sudderen.
    4. Resterende kokosmelk en water erbij schenken, kardemompeulen, kaneelstokje en geroosterde venkelzaad toevoegen. De pan gedeeltelijk afdekken, weer aan het sudderen brengen en het lamsvlees in ong. 1 1/2 uur gaar sudderen. Af en toe roeren en eventueel aanlengen met water als de saus tijdens het koken te dik wordt.
    5. Als het lamsvlees mals is garam masala, suiker en tamarindepasta in 3 eetlepels warm water oplossen, erbij schenken en nogmaals 5 minuten laten koken tot de saus is ingedikt. Kaneelstokje en kardemompeulen verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren