Makhani Kip (Indiase boterkip)

    Makhani Kip (Indiase boterkip)

    107keer bewaard
    1uur15min


    211 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor geurige, pittige Indiase boterkip is van de eigenaar van mijn favoriete Indiase restaurant, India Cuisine. Serveer het met warm Indiaas brood (naan).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 800 gr kipfilets, in blokjes
    • 1 el citroensap
    • 1 el chilipoeder
    • zout naar smaak
    • Voor de marinade
    • 200 gr yoghurt
    • zout naar smaak
    • 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
    • 1/2 el garam masala
    • 2 el gesmolten boter
    • 1 el chilipoeder
    • 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
    • 2 el citroensap
    • 2 el olijfolie
    • Voor de saus
    • 1 klont boter
    • 1 el garam masala
    • 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
    • 1 el geperste knoflook
    • 1 el gehakte groene peper
    • 500 gr tomatensaus
    • 1 el chilipoeder
    • zout naar smaak
    • 250 ml water
    • 1 el honing
    • 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.
    2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
    4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.
    5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.
    6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    2

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb in totaal maar 1 theelepel chilipoeder gebruikt. Ik heb dit gerecht gegeten met zowel rijst als met naan. Is beide erg lekker. - 21 mrt 2011

    MG2903
    van
    0

    Heerlijk vol en kruidig van smaak. Ik heb wel iets minder chilipoeder gebruikt, 2 el. ipv 3, maar het kan best 3 el. hebben. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan met kippendijen, omdat het vlees daarvan malser is dan filet. - 07 jan 2013

    Dorien65
    van
    0

    Het recept was erg goed te volgen en na enkele uren geurde het hele huis naar de garam massala. De kip was zo zacht als boter, en verrukkelijk van smaak. Een echte aanrader dus. - 03 mrt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren