Maleisische kip kerrie

    Maleisische kip kerrie

    4keer bewaard
    45min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Maleisische versie van de Indiase kip kerrie waarbij kokosmelk gebruikt wordt. Kokosmelk kan vervangen worden door yoghurt of magere/halfvolle melk, maar de smaak zal niet hetzelfde zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el olijfolie
    • 1 kaneelstokje
    • 1 hele kardemompeul
    • 1/2 steranijs peul
    • 3 kruidnagels
    • 2 tl fijngehakte verse kerrieblaadjes
    • 1 el fijngehakt sjalotje
    • 4 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 1 plakje verse gemberwortel, fijngehakt
    • 4 el curry pasta
    • 125 ml kokosmelk
    • 500 ml water
    • 1.3 kg kipfilet, in blokjes gesneden
    • 2 el tamarindesap
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de olie op middelmatig vuur in een grote, diepe koekenpan. Bak de kaneel, kardemom, steranijs, kruidnagel en kerrieblaadjes gedurende 2 tot 3 minuten aan. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak aan totdat de geur vrijkomt. Roer de curry pasta erdoor en bak 5 minuten aan onder constant roeren.
    2. Voeg de kokosmelk en water toe en laat het 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip, tamarindesap en zout toe en laat nog 20 minuten zachtjes doorsudderen (roer af en toe). Serveer er gestoomde rijst bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren