Marokkaanse zalmcakejes met knoflookmayonaise

    Marokkaanse zalmcakejes met knoflookmayonaise

    49keer bewaard
    45min


    229 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig, exotisch alternatief voor het standaard zalmpattyrecept met couscous, spinazie en komijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Knoflookmayonaise
    • 120 gr mayonaise
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 1/8 tl paprikapoeder
    • Zalmcakejes
    • 8 el couscous
    • 160 ml sinaasappelsap
    • 1 blikje (418 gr) rode zalm, uitgelekt
    • 275 gr diepvries spinazie - ontdooid, uitgelekt en droog geknepen
    • 2 eierdooiers, geklopt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1/2 tl gemalen zwarte peper
    • 1/2 tl zout
    • 3 el olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roer in een klein roestvrijstalen of glazen kommetje de mayonaise, knoflook en paprikapoeder door elkaar. Apart zetten.
    2. Maak de couscous klaar zoals op de verpakking beschreven staat, maar gebruik in plaats van water sinaasappelsap.
    3. Roer in een grote kom de gekookte couscous, rode zalm, uitgeknepen spinazie, eierdooiers, knoflook, komijn, zwarte peper en zout door elkaar en vorm er grote ballen van die je vervolgens plat drukt.
    4. De olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur verhitten en daarin de zalmcakejes 8-10 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken. Serveer de knoflookmayonaise erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JustinvanAkkeren
    1

    - Gewaardeerd op - 26 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren