Matzah Brei (roerei met matzes)

    Matzah Brei (roerei met matzes)

    2keer bewaard
    10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een roerei met matzes. Dit traditionele gerecht is altijd lekker maar helemaal tijdens het (joodse) paasfeest. Strooi er wat poedersuiker over of geef er wat jam bij.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 matze
    • 1 ei
    • zout en peper naar smaak
    • 1 tl plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Breek de matze in kleine stukjes en doe deze in een kommetje. Giet er heet water over en laat 1 minuut staan. Giet het water af en knijp het water uit de matze.
    2. Klop in een klein kommetje het ei los en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de matze toe en roer alles goed door elkaar.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en schenk het matze-eiermengsel erbij. Bak aan beide kanten mooi bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marikefee
    van
    0

    erg lekker! met jam een beetje flauw, maar met poedersuiker echt heerlijk. - 24 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren