Matzeballetjes

    Matzeballetjes

    6keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn schoonmoeder en ze maakt het altijd tijdens Pasen. Deze balletjes zijn heel eenvoudig te maken en je kunt ze met tonijn of zalm vullen of gewoon droog eten. Ze zijn echt heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr matzes
    • 350 ml kokend water
    • 120 ml plantaardige olie
    • 1 tl basterdsuiker
    • 1 tl zout
    • 4 losgekopte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Vet een bakblik in.
    2. Vermeng in een grote kom matzes, water, olie, suiker en zout. Roer goed door elkaar en laat het mengsel afkoelen.
    3. Voeg de eieren toe aan het mengsel. Schep met een eetlepel balletjes van het mengsel op de bakplaat.
    4. Bak de balletjes 1 uur in een oven op 190°C. Controleer af en toe of de balletjes niet aanbranden (ze moeten een mooie goudgele kleur krijgen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren