Merengue met stukjes chocola

    Merengue met stukjes chocola

    16keer bewaard
    3uur15min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig klaar te maken en op te eten!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • het wit van 2 eieren
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 tl vanilleextract
    • 1/2 tl zout
    • 200 gr chocola, in hele kleine stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Bedek twee bakplaten met folie.
    2. Met een elektrische handmixer het eiwit stijfkloppen (als je de mixer eruit haalt dan blijft het eiwit omhoog staan). Voeg voorzichtig de suiker toe aan het eiwit, 1 tltje per keer. Roer het zout en vanilleextract er ook voorzichtig doorheen en klop het eiwit nog verder op totdat het stijf en doorzichtig is geworden. Schep de stukjes chocoda erdoor.
    3. Schep het mengsel theelepel voor theelepel op de bakplaat. Zet de oven uit, plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat ze daar een paar minuten staan (of de hele nacht). Als je ze vergeten bent dan zijn ze klaar om op te eten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren