Michelle's Mulligatawnysoep

    Michelle's Mulligatawnysoep

    2keer bewaard
    35min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Mulligatawny betekent letterlijk "peperwater" en is van Brits-Indiase oorsprong De soep is bedacht door de bedienden van de Raj, die een soep wilde hebben uit een cultuur die nog nooit een soep had voortgebracht. Je kunt deze soep een dag van tevoren maken en stukjes kip toevoegen voor een stevige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el plantaardige olie
    • 1 fijngehakte ui
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 2 tl gemalen verse gember
    • 2 groene chilipepepers, in stukjes gesneden
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 1/4 tl gemalen kruidnagel
    • 2 tl gemalen koriander
    • 1 1/2 tl gemalen komijn
    • 1 tl gemalen kurkuma
    • 4 kardemomzaadjes, gekneusd
    • 1 el fijngehakte verse kerrybladeren
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 1 appel - geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
    • 1 grote aardappel, geschild en in stukjes gesneden
    • 200 gr Masoor Dhal (rode linzen), afgespoeld en uitgelekt
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1 el tamarindepasta
    • 1 el citroensap
    • 1 blik (400 ml) kokosnootmelk
    • handjevol fijngesneden verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de olie in een grote pan op laag vuur. Bak de ui, knoflook, gember, chilipepertjes, kruiden en kerriebladeren aan onder constant roeren, totdat de ui een lichtbruine kleur heeft en het mengsel lekker geurt. Zorg ervoor dat je de ui niet te bruin bakt, anders krijgt de soep een aangebrande smaak.
    2. Voeg de wortel, appel, aardappel, masoor dhal en kippenbouillon toe en laat met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn. Haal de kardemom en kerriebladeren eruit.
    3. Pureer de soep in een keukenmachine (of met de staafmixer) tot een glad mengsel en doe terug in de pan. Voeg de tamarindepasta, kokosnootmelk, citroensap en verse koriander toe en roer door elkaar tot alles warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren