Cake met gedroogde kersen

    Cake met gedroogde kersen

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke cake bij een kopje thee of koffie!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80 gr gedroogde kersen, fijngesneden
    • 120 ml heet water
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 200 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 gr suiker
    • 225 gr vanilleyoghurt
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • het wit van 1 ei
    • 30 gr pecannoten, gehakt
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kersen, heet water en amandelextract mengen en 20 minuten laten weken. Kersen afgieten en tussen 2 laagjes keukenrol droog deppen. Apart zetten.
    2. In een grote kom bloem, zout, bakpoeder en 200 gr suiker mengen. Yoghurt, eieren en olie toevoegen. Kersen erdoor scheppen. Het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide, ronde cakevorm (23 cm) gieten.
    3. Pecannoten en 1 eetlepel suiker mengen. Over het beslag verspreiden.
    4. 35 minuten in een voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4) bakken, tot een vleespen schoon uit de cake verwijderd kan worden. 10 minuten in de bakvorm laten afkoelen. Warm of op kamertemperatuur serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren