Deze koekjes met een laag karamel en een laag chocola zijn heel eenvoudig te maken en hoeven maar 20 minuten in de oven. Bekijk ook de video van het recept!
J
Julia
728 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 40
Voor de koekjes
150 gr zachte boter
4 eetlepels suiker
150 gr bloem
Voor de karamelsaus
110 gr boter
110 gr gele basterdsuiker
2 eetlepels golden syrup
150 gr gecondenseerde melk (met toegevoegde suiker)
Vermeng in een middelgrote kom boter, suiker en bloem tot een kruimelig deeg ontstaat. Druk het deeg in een vierkant bakblik (23 centimeter breed) en bak gedurende 20 minuten.
Doe 110 gram boter, gele basterdsuiker, golden syrup en de gecondenseerde melk in een pan (inhoud 2 liter) en meng door elkaar. Breng aan de kook en blijf constant roeren. 5 minuten aan de kook houden en vervolgens van het vuur halen. Roer het mengsel gedurende 3 minuten met een houten lepel krachtig door. Giet het mengsel over de koekjesbodem (maakt niet uit of deze nog warm of koud is) en laat het afkoelen (in de koelkast) totdat het hard begint te worden.
Doe de chocola in een magnetronbestendige schaal en zet het 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer en zet het 20 seconden terug in de magnetron. Roer opnieuw en herhaal dit net zolang tot de chocolade gesmolten is en een glad mengsel is ontstaan. Giet de chocola over de karamellaag. Tot een egale laag verspreiden, laten afkoelen en vervolgens in vierkantjes van 2 of 3 centimeter snijden. De stukjes moeten niet te groot zijn, want ze vullen enorm!