Moong Dal

    Moong Dal

    18keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit gerecht leren maken van een prachtige Indiase vrouw!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr gedroogde moong dalbonen of gele spliterwten
    • 600 ml water
    • 1 1/2 tl zout
    • 1/2 tl geraspte verse gember
    • 1 tl in kleine stukjes gesneden groene chilipeper
    • 100 gr tomaten, in blokjes gesneden
    • 3 tl citroensap
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • 2 tl plantaardige olie
    • 1 tl komijnzaad
    • 1/2 gedroogde rode chilipeper
    • 1 snufje asafoetida
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 4 el gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was de dal of spliterwten en laat ze 30 minuten in water weken.
    2. Voeg zout aan de dal en het water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het op middelmatig vuur nog 15-20 minuten doorkoken, totdat de dal zacht en wat dikker geworden zijn. Voeg, indien nodig, nog wat water toe zodat de bonen niet uitdrogen. Voeg gember, stukjes groene chilipeper, tomaat, citroensap en kurkuma toe aan de gekookte dal.
    3. Warm olie op in een klein pannetje en voeg komijnzaadjes en rode chili toe. Als de chili warm is, voeg dan de asafoetida en knoflook toe. Roer het mengsel door de dal heen, voeg koriander toe en meng alles goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren