Mulligatawnysoep

    Mulligatawnysoep

    13keer bewaard
    1uur20min


    1149 personen hebben dit gemaakt

    Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Waarom probeer je het zelf niet eens te maken? Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent "peperwater". Hoe peperig (heet) je het maakt ligt aan jezelf!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 stengels bleekselderij, gesneden
    • 1 wortel, in blokjes gesneden
    • 50 gr boter
    • 1 1/2 el bloem
    • 1 1/2 tl kerriepoeder
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1/2 appel - geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
    • 4 el basmatirijst
    • 1 kipfilet, in stukjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje gedroogde tijm
    • 100 ml (slag)room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40-45%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Bak de uitjes, selderij, wortels en boter aan in een grote soeppan. Voeg de bloem en kerriepoeder toe en bak nog 5 minuten aan. Voeg de bouillon toe, roer goed en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer een half uur zachtjes koken.
    2. Voeg de appel, rijst, kip, zout, peper en tijm toe en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de rijst gaar is.
    3. Roer de room erdoor en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren