Nasi goreng met garnalen

    (28)

    Een Indonesisch roerbakgerecht vol smaak, met groenten, garnalen en rijst en een heerlijk volle saus. Een lekkere manier om restjes rijst te verwerken.


    34 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 el plantaardige olie
    • 3 geklopte eieren
    • 1 courgette, fijngesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 8 lente-uitjes, in plakjes
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 300 gr gekookte rijst
    • 250 gr gekookte garnalen
    • 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus of ketjap asin
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 theelepel sesamolie van geroosterd zaad
    • 1 theelepel zoete chilisaus
    • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een wok op middelhoog vuur 1/2 van de olie verhitten. Geklopt ei over de bodem van de wok schenken. Het ei na 30 seconden keren en nogmaals 20 seconden bakken. Uit de pan halen en laten afkoelen tot het met de hand gepakt kan worden, en op een snijplank oprollen. Het opgerolde ei in dunne reepjes snijden en apart zetten.
    2. De resterende olie op matig hoog vuur in de wok verhitten. Als de olie heet is courgette, wortel en lente-ui 3 minuten roerbakken. Knoflook, rijst, garnalen, sojasaus, ketchup, suiker, sesamolie en chilisaus toevoegen en goed vermengen.
    3. Garneren met reepjes ei en fijngesneden bieslook en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (28)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren